Detta utförs hos oss efter tidbokning.

Avmaskning som bevittnas av veterinär och iföres i giltig Pass för sällskapsdjur krävs för inresa till Norge, Finland, Storbritannien, Irland och Malta.

Godkända läkemedel tillhandahålles receptfritt från Apotek men går även att köpa hos oss. Alternativen är tabletter och smaksatta tuggtabletter. För hundar som inte går att ge tabletter har vi även samma medel i injektionsform vilket vi kan ge med spruta under huden. Detta svider dock, orsakar obehag för djuret samt är dyrare. Vi rekomenderar alltid uppmuntrande tablettgiva i form av lek eller med godis.

Om ni brukar ge tabletter med något gott, glöm ej att ha med er något sådant. Ni kan alltid köpa en burk blötfoder hos oss om så behövs.

Om ni väljer att ge tabletten till hunden genom att stoppa ner den i halsen kan ni se en instruktionsfilm nederst.

Enskild avmaskning för inresa till Storbritannien, Irland, Malta, Finland och Norge.

Behandlingen är en lämplig dos av ett för denna djurart godkänt prazikvantel – eller epsiprantelinnehållande läkemedel mot bandmaskar som orsakar echinococcos. Medicineringen ges i Sverige 1-5 dygn gränsövergång.

 

28 dygnsregeln vid inresa till Finland och Norge

Sällskapsdjuret skall före resan behandlas minst två gånger med högst 28 dygns intervall i Sverige och därefter upprepas behandlingen regelbundet med högst 28 dygns intervall så länge som resandet fram och tillbaka tar. Om det hålls ett längre avbrott i behandlingarna, måste behandlingsprogrammet börjas om från början. Observera att om tabletterna ges en timme över 28 dagar räknas det som utanför 28 dygn,

För att ge tablett kan ni se denna instruktionsfilm.